Ben je er klaar voor om eens flink te gaan opruimen? In deze stap gaan we alle dubbele foto’s verwijderen. Je zult zien dat het heerlijk opruimt!

Lees onderstaande instructies voor de 2 verschillende opties eerst goed door voordat je een keuze maakt en aan de slag gaat. Tijdens deze stap ga je wel echt de gemarkeerde dubbele foto’s verwijderen.

Klik op ‘Bestand verwijderen…’

Zorg dat er een vinkje staat bij ‘Verwijder lege mappen’.
Die heb je toch niet meer nodig, zo worden die straks gelijk automatisch voor je verwijderd.

Je hebt nu 2 opties:

Optie 1. Verwijder bestanden

Hiermee verwijder je gelijk alle dubbele foto’s die gemarkeerd zijn. Die gaan naar de prullenbak.
Zodra je hier klaar voor bent klik je op ‘Verwijder bestanden’.

Optie 2. Verplaats / Kopieer bestanden

Wanneer je het nog spannend vind om zomaar foto’s weg te gooien, kun je ze ook eerst in een aparte map plaatsen. Die gooi je dan later weg wanneer je er wel klaar voor bent. Wanneer je hiervoor kiest in plaats van ze gelijk weg te gooien, raad ik je wel aan om de dubbele foto’s eerst te hernoemen. Op deze manier kun je de dubbele foto’s (die dus eigenlijk weg mogen) altijd gelijk herkennen.

Het hernoemen kun je doen onder het gedeelte ‘Hernoem bestanden’.
Onder ‘Achtervoegsel’ typ je ‘_DUBBEL’. Klik vervolgens op de knop ‘Hernoem bestanden’.
De bestandsnamen van de foto’s blijven hetzelfde, Duplicate Cleaner plakt daar nu alleen _DUBBEL achter.

Na het hernoemen kun je de foto’s gaan verplaatsen naar een aparte map. Maak hiervoor een nieuwe map aan met de naam ‘DUBBEL’.  Deze komt bij de andere mappen te staan, dus je hebt dan 4 mappen:

Fotoverzameling
KOPIE fotoverzameling
Niet sorteren
DUBBEL

Let er goed op of je de map ‘DUBBEL’ geselecteerd hebt en klik op ‘Verplaats bestanden’. Op deze manier worden je dubbele foto’s uit je Fotoverzameling weggehaald en verplaatst naar de map DUBBEL.
Klik niet op ‘Kopieer bestanden’, want dan blijven je dubbele foto’s op hun oude plek staan én ook nog eens gekopieerd. Dat levert alleen maar nog meer dubbele foto’s op. Dat is natuurlijk niet jouw bedoeling!

Stel je vraag hier
1
Heb je een vraag?
Hoi, waar kan ik je mee helpen?